whyla, wypadałoby odgrzybić klimę w warsztacie ,który zajmuje się klimatyzacjami lub kupić na stacji środek do odgrzybiania i zrobić to we własnym zakresie . Najlepiej wymienić za jednym zamachem filtr w podszybiu.
Łódź - czyli co mozecie polecic?
Zwiń
X
-
mozesz jechac do DAMAR - Damar, Rzgowska, 204, tel. 042 6460431
wlasciciel - Marek Łyżwa - też ma octavie wiec umie ja dobrze naprawiac
Jesli chodzi o naprawy to sa ok ale nie polecam ich do napraw silnika zwiazanych z rozrządem i elektroniką (nie myslic z elektryką gdzie niezle sobie radzą).
Ogólnie: zawieszenie, wszelkie wymiany olei filtrów klocków, geometria itd itp robią spoko, podstawowa naprawa silnika tez jest ok (uszeczelnianie itd.) ale znajomemu przy wymianie lancuszka rozrzadu przestawili o 1~2 zabki... - jest to jedyna taka wpadka o jakiej slyszalem.
pracuje 5 osob, 3 sa bdb 1 db i jeden "uczen".
Zalety: jak cos robia robia to pożądnie (serwisuję u nich już 3 auto - lacznie ponad 4 lata)
Wady: terminowość... co do terminów sugeruję umawiać się z Darkiem, co do cen z Markiem.
Komentarz
-
-
turbo mam sprawne tylko wymieniałem ostatnio zawór sterujący łopatkami i jak jeżdzisz po mieście jest ok możesz go kręcić do 4 tyś ale w trasie go odcina tak przy 140 km/h na piątce jak dodasz gazu, na kompie wyszło że go przeładowuje i trzeba wyregulować zawór.Jest Octa i Passek- nie ma to jak niemiecka technologia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbetturbo mam sprawne tylko wymieniałem ostatnio zawór sterujący łopatkami i jak jeżdzisz po mieście jest ok możesz go kręcić do 4 tyś ale w trasie go odcina tak przy 140 km/h na piątce jak dodasz gazu, na kompie wyszło że go przeładowuje i trzeba wyregulować zawór.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
pierwszy problem miałem z rozrządem miałem wtedy golfa 3 tdi 90KM podobno wymieniane było wszystko czyli pasek ,napinacz,rolka po 10 tyś auto przestało normalnie jeżdzić nie chciało zapalać na zimnym motorze ,co sie okazało ścioł sie klin na wale rozrząd sie przestawił potukło wszystkie popychacze koszt naprawy 1200 zł i znowu oczywiście nowy rozrząd ,pużniej kruciec wodny pęk koszt 200 zł z częściami kture miały kosztować 90 zł po dwóch dniach dalej leciało ale już z nowego krućca to kazał mi go sobie reklamować na własną ręke to mu powiedziałem że to on kupował część więc niech ją reklamuje a ja chce sprawne auto bo już za to zapłaciłem ,pojechałem z nim po kruciec i okazało sie ze w sklepie taki kruciec kosztuje 30 zł więdz po wyjechaniu od niego z warsztatu stwierdziłem że to oszust i naciągacz i więcej do niego nie pojadę.Jest Octa i Passek- nie ma to jak niemiecka technologia.
Komentarz
-
-
Jedż Gajowy za statoila i się sam przekonaj czy są coś warci,czy walą w pręta.Moje zdanie jest takie,że jeżeli nie pojedziesz i się sam nie przekonasz to możemy tu toczyć akademickie dysputy który warsztat lepszy.Zawsze jeszcze zostaje Ci Bednarek na szczecińskiej,bo od czasu kiedy jeździ tam Hary to panowie z serwisu przykładają większą wagę do obsługi członków OCP.
Komentarz
-
Komentarz